Välkommen till Esperöd Farm - bo bredvid älven!!
Bo

Esperöd Farm är en gammal bondgård vackert belägen precis intill Göta Älv. Vi sysslar med biodling och säljer honung och har som långsiktig vision att odla grönsaker i större skala, ha djur och återskapa det kulturhistoriska värdet på åker och skog.

Vårt hus byggdes av områdets förste veterinär åren 1864-66, i tidig så kallad “schweizerstil”, myntad av lantbruksarkitekten Charles Emil Löfvenskiöld. Mot slutet av 1800-talet köpte gammelfarmor huset och sedan dess har gården varit i familjens ägo. På 1930-talet drev familjen pälsuppfödning bestående av silver- och blåräv importerade från Canada och Alaska. Detta var troligen den första rävgården i Sverige. Familjen förfogade också över en färjeförbindelse över älven.

Vi har nyligen inlett ett byggnadsvårdsprojekt för att återställa så mycket som möjligt av huset till dess ursprungliga form.

Esperöd Farm har plats för fyra personer i egen lägenhet på övervåningen i vårt hus, fullt utrustat med kök och nyrenoverat badrum. Här har ni fri tillgång till både trädgård och övriga marker. Fika eller grilla vid älven, strosa runt på åkrarna eller utforska skogen! På fastigheten finns även en skyddsvärd ek som med sin jättestam och krona är ett mycket imponerande monument.

Boendet bokas via Booking eller Airbnb.

Kontakt via Booking eller Airbnb
Kontakt via Booking eller Airbnb
Äsperöd 127, 463 92 Lilla Edet
Favicon

Kontakta oss på Pilgrim Göta Älv

Namn*
Telefon*
Din mailadress*
Vad vill du prata om?*
Meddelande*
Jag godkänner hur Pilgrim Göta Älv behandlar personuppgifter.*

GDPR – Läs här hur vi behandlar personuppgifter !