billig billg(2)
Efter kritiken: Göta älv läggs om

Den heter Pilgrimsleden Göta Älv, inte Pilgrimsleden Nästan Göta Älv” löd en insändare. ”Falsk marknadsföring!” skrev en tysk recensent som vandrat leden. Nu åtgärdas problemet med att Pilgrimsleden inte till 100% går längs med Göta älv: älven flyttas.

Pilgrimsleden Göta Älv har stött på patrull i sitt utvecklingsarbete. Trots de fina miljöerna, den goda vandringen och alla de utmärkta övernattningsmöjligheterna från Göteborg till Vänersborg så ramlar klagomålen in i deras brevlåda. Alla säger de samma sak: leden går inte till fullo längs med älven. Detta skall det nu ändras på.

”Det blir inte billigt”

Så säger projektledare Alexander Andreasson om arbetet med att leda om älven. ”Men det kommer bli värt det. Förutom att vandrare kommer garanteras utsikter över älven i områden som Vättlefjäll, Skepplanda och västra Hjärtum, så kommer det också skapas över tjugofem-tusen jobb över de kommande fyrtiofem åren. Minst.”

Många nya jobb kommer skapas

Exakt budget vågar han inte ge. ”Nej, men som sagt: det blir inte billigt. Utökade möjligheter till vandringsturism gör att det vid ledens 100-års jubileum om ett drygt sekel kommer ha lönat sig saftigt, rent ekonomiskt. Vattenfallet vid Masthuggskyrkan kommer vara unikt i världen och en stor kassako för Göteborgs stad.”

De som driver boenden längs med leden är lycksaliga. ”Priset på min fastighet kommer öka med säkert 200%. Mina barnbarns barnbarn kommer tacka projektet!” säger en som driver vandrarhem som vill förbli anonym. ”Och för vandrarna, frågade du? Ja, det blir la kul för dom såklart,” fortsätter hen.

Vill du uppdateras om Pilgrimsleden Göta Älv och arbetet kring den? Gör det här:
https://www.facebook.com/PilgrimsledenGotaAlv/

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Untitled-1-2-754x1024.png
Älvens nya sträckning

Alla är inte glada

Några som inte är glada över nyheterna är de som bor längs med de delar av älven som kommer torrläggas. ”För det första så kommer huspriserna gå ner här i Surte. För det andra så kommer de satans Norrbaggarna på Bohuslänssidan bara kunna promenera rakt över till oss,” skriver en ilsken Surte-bo.

Vissa påstår att leden hade kunnat dras om på sina ställen, eller att det inte är så viktigt att man alltid skall kunna se älven. ”Det finns alltid bakåtsträvare,” säger Alexander Andreasson. ”Men utvecklingen går framåt. Kan man inte hantera förändring, så missar man tåget. Och vad gäller detta tåget så är det fullt av tyskt- och holländskt vandringsturism-guld.”

Arbetet med att dra om Göta älv kommer vara klart någon gång under den senare hälften av seklet.

Redan nu är arbetet igång för fullt

Favicon

Kontakta oss på Pilgrim Göta Älv

Namn*
Telefon*
Din mailadress*
Vad vill du prata om?*
Meddelande*
Jag godkänner hur Pilgrim Göta Älv behandlar personuppgifter.*

GDPR – Läs här hur vi behandlar personuppgifter !