hands up
Utvecklingskliv för Pilgrimsleden - stärker näringslivet

Vandring trendar och i coronans spår har alltfler hittat ut i naturen och ut på våra vandringsleder. Pilgrimsleden Göta älv är i ropet och vi vill på bästa sätt svara upp mot intresset.

Med Lilla Edet som ny projektägare inom ramen för Leaderprojektet pilgrimsleden Göta älv finns goda förutsättningar för utveckling av verksamhet. Det innebär att:

 • … vi under våren lanserar stöttning till företagare och idébärare i form av utbildnings- och inspirationsträffar. Tips och råd från de bästa (till de bästa). Med oss på tåget har vi nämligen Putte från Östersund som framgångsrikt arbetat med besöksnäringen kopplat till pilgrimsleden Selånger-Trondheim. Vi har med oss Kenneth från Skånelederna som utvecklar våra vandringsleder nationellt inom det nationella ramverket och som har mångårig erfarenhet av vandring och vandringsleder. Han är dessutom författare till böcker om vandring och cykel. Vi har för pilgrimsleden Göta älv ett team med passion för vandring och att få stötta just dig om du vill?

  Intresserad? Kliv in direkt på och anmäl ditt intresse med ett enkelt Hej: https://www.facebook.com/groups/156286189408138
  Det gäller dig i förening och dig med idé eller företag.

  Vill du att vi tar en direktkontakt?

Kontakta i så fall projektledare Alexander Andreasson direkt på 073 530 56 52 eller via Facebook.

 • Det är samma väg in om du vill engagera dig i våra återinvigningar i maj och juni detta år. Det är samma väg in om du har vandringar eller företag som du vill exponera eller vandringsprodukter som du vill utveckla. Under Vandra ihop på vår webb och i våra populära facebookkanaler når du ut med vandringar! Vi har också möjlighet att utöver traditionell medie att nå ut via västsverige.com via Turistrådet liksom i andra regionala aktörers kanaler såsom Göteborg & co om man vill nå göteborgarna och fler.

 • Med pilgrimsleden Göta älv har vi arbetat hårt med att kommunöverskridande samla en mängd aktörer under samma paraply. Vi talar om aktörer från Göteborg längs Göta älv och hela vägen upp till Vänersborg. Det här är en styrka och också något som skall komma många till gagn. Bakom satsningen står kommunerna, Västkuststiftelsen, Turistrådet Västsverige, Förvaltningen för kulturutveckling och många fler. Var och en med sitt respektive fokus för att utveckla och kvalitetssäkra hållbara leder i Västsverige. Vi berättar såklart mer när vi ses och det kommer finnas möjlighet att knyta kontakt med flera av aktörerna.
 • På senaste styrgruppsmötet för pilgrimsleden så gick alla in med avsiktsförklaringar och förutom berörda kommuner är regionala parter med och också kyrkan tar ansvar för sina delar vad avser leden i sin helhet.

 • Inför och i samband med våra invigningar kommer det finnas goda möjligheter att få hjälp med exponering. Vi kopplar på marknadsföringsinsatser som berör pilgrimsleden och dess aktörer. Utöver mediakontakter har vi möjlighet att växla kommunikationen med såväl stillbilder som rörlig media för att använda i sociala medier och på andra vis. Vi berättar gärna mer.
 • Parallellt jobbar vi självklart med markägare längs pilgrimsleden. Kontakter har tagits och återupptas under våren.
 • Nedan har vi samlat länkar som du gärna får titta in på.

Häng med oss på Facebook:

https://www.facebook.com/PilgrimsledenGotaAlv

Vill du engagera dig mer?

Vi har grupper på Facebook för både diskussion/inspiration och för dig som entreprenör & idébärare.

Kontakta i så fall projektledare Alexander Andreasson direkt på 073 530 56 52 eller via Facebook.

Pilgrimsutvecklare – för entreprenörer:

https://www.facebook.com/groups/156286189408138


Diskussion och inspiration – för vandrare:
https://www.facebook.com/groups/2897761187215482

Vill du synas på pilgrimsledens webbplats?

https://pilgrimsledengotaalv.se

Mer info om pilgrimsleden i senaste Alekuriren:

https://alekuriren.prenly.com/831/Alekuriren/374961/2021-01-26/r/14

Vi hoppas att ni vill vara del av den här resan- med alla de vi redan samverkar med har vi märkt att pilgrimsleden förenar. Och det är viktigt för oss att hålla kvar denna känsla med stort hjärta för det vi gör och med vilka vi gör det. Stort hjärta som sagt. Så oavsett på vilken nivå just du vill engagera dig – i det lilla eller mer – och hur just du vill engagera dig – det skiljer sig ofta åt – så är du varmt välkommen!

Favicon

Kontakta oss på Pilgrim Göta Älv

Namn*
Telefon*
Din mailadress*
Vad vill du prata om?*
Meddelande*
Jag godkänner hur Pilgrim Göta Älv behandlar personuppgifter.*

GDPR – Läs här hur vi behandlar personuppgifter !